Header - tips bij het solliciteren

Tips bij het solliciteren

Tips bij het solliciteren

Solliciteren is best spannend. Daarom geven we een aantal tips zodat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Solliciteer op een vacature die aansluit bij jouw achtergrond
Wanneer je solliciteert, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de functie-eisen in de vacature. Alleen als je voldoet aan de functie-eisen maak je kans om uitgenodigd te worden voor een 1e sollicitatiegesprek.

Check je cv en motivatie op taalfouten
Het sturen van je cv en motivatie is de eerste stap in het sollicitatieproces. Zorg ervoor dat je op basis van je cv en motivatie een goede indruk maakt door een overzichtelijk cv te sturen en een motivatie zonder taal- en spelfouten.

Neem contact op met de recruiter
Heb je vragen over een vacature, werken bij IAK Verzekeringen of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter. De contactgegevens van de recruiter staan vermeld bij de vacatures.

Bereid het sollicitatiegesprek goed voor
Zorg voor een goede voorbereiding door de vacature nog een keer te lezen en onze website te bekijken. Bedenk welke vragen de recruiter aan jou kan stellen en welke vragen jij aan de recruiter wilt stellen. Door vragen te stellen laat je zien dat je gemotiveerd bent en krijg je aanvullende informatie om de juiste beslissing te maken.

Kleed je netjes en kom op tijd!
Een eerste indruk maak je maar één keer. Kleed je daarom netjes en zorg voor een verzorgd uiterlijk. Zorg dat je op tijd bent voor het sollicitatiegesprek.

Bel wanneer je te laat of verhinderd bent
Het kan voorkomen dat je te laat of verhinderd bent voor het sollicitatiegesprek. Laat dit ruim van te voren telefonisch weten aan de recruiter. Geef eerlijk aan waarom je te laat of verhinderd bent.

Relax en blijf jezelf
Als je goed bent voorbereid op het sollicitatiegesprek is er geen enkele reden om zenuwachtig te zijn, dus... relax en blijf jezelf ook als de recruiter een lastige vraag stelt.

Solliciteren bij IAK

 

Stage lopen bij IAK

 

Volg ons Like ons iak.nl