Header - Uw carri�re

Jouw carrière

Carrière

Loopbaan en opleiden

Ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling is zowel voor de medewerkers als voor IAK belangrijk. Hieronder staan een aantal instrumenten beschreven die hiervoor ingezet worden.

Opleiden

Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Een actief opleidingsbeleid is een absolute must. Jaarlijks wordt er binnen IAK veel tijd en geld geïnvesteerd in het volgen van opleidingen. Veel medewerkers behalen assurantie- of andere vakgerichte diploma’s. Ook wordt er aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van vaardigheden zoals klantgericht werken, leidinggeven (coachen) en crossselling.

Persoonlijk Ontwikkel Plan

In een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) maak je samen met jouw leidinggevende afspraken over je persoonlijke ontwikkeling. Deze gesprekken vinden plaats op initiatief van de leidinggevende en/of de medewerker.

Intern solliciteren

Medewerkers kunnen zich horizontaal en verticaal ontwikkelen. Horizontaal ontwikkelen betekent dat je jezelf verder ontwikkelt binnen jouw eigen functie of een functie op gelijk niveau. Bij verticaal ontwikkelen wil je doorgroeien naar een andere, zwaarder ingeschaalde functie. In beide situaties geldt dat je de screens, intranet en de 'vacaturemuur' bij HRM goed in de gaten moet houden. Daar worden namelijk alle vacatures op bekend gemaakt. Wil je hierop solliciteren of heb je een vraag, dan kun je altijd terecht bij een van de collega’s van Recruitment.

Competenties IAK Verzekeringen

Bij het opleiden, tijdens je beoordeling maar ook bij het maken van een Persoonlijk Ontwikkel Plan gaat het vaak over competenties. IAK Verzekeringen heeft haar competenties beschreven. Een uniforme competentietaal die ervoor zorgt dat gesprekken over inzet, resultaat en persoonlijke groei richting krijgen en resultaten opleveren.

Volg ons Like ons iak.nl